Ebben a hónapban 15% kedvezmény a munkadíjból!

Melegszik? Forró? Kikapcsolgat? Laptop takarítás, hűtő ventilátor, radiátor, hőcső javítás, csere, pasztázás, portalanítás. Letört hűtő rögzítő csavar javítása. Karbantartás ára: 6300 Ft + Áfa.

További képek

Melegszik? Forró? Kikapcsolgat? Laptop takarítás, hűtő ventilátor, radiátor, hőcső javítás, csere, pasztázás, portalanítás. Letört hűtő rögzítő csavar javítása. Karbantartás ára: 6300 Ft + Áfa.
0,00 Ft
A túlmelegedés nagyon veszélyes lehet az alaplapra. Különösen akkor, ha már időnként ki is kapcsol a laptop. Nem volt még soha karbantartva a hűtése? Laptop takarítás, hűtő ventilátor, radiátor, hőcső javítás, csere, pasztázás, portalanítás. Letört hűtő rögzítő csavar javítása. Az ára attól függ mit kell cserélni, kérem érdeklődjön!
Leírás

Részletek

Forró és melegszik poros a laptop, takarítás, tisztítás, portalanítás, pasztázás, notebook karbantartás Budapest VII. kerület

Takarítás, portalanítás karbantartás pasztázás

Miért ilyen meleg a laptop, ha egyszer van hűtése? Miért egyre forróbb? 

Sokan azt gondolják, hogy a laptopba csak egy ventilátor van és csupán ez gondoskodik a hűtésről. Valójában azonban egy komplett kis hűtőberendezés van kialakítva. Saját radiátorral, hőcsővel, hűtőgázzal, hőcsatolóval és ventivel. 

A ventilátor hiába forog azonban ha a ventilátor és a radiátor között a szennyeződés teljesen megakadályozza a levegő áramlását.
A termlal modul és a hűtendő IC közötti hőcsatoló paszta pedig egy év után hajlamos megkövesedni, ezáltal a hőcsere már nem valósul meg. Ezt követi a videókártya meghibásodása.

Hozza el hozzánk idejébe a melegedős laptopját, hívjon most! 8% kedvezmény mozgáskorlátozottak számára vagy fogyatékkal előknek. 5%kedvezmény nyugdíjasok, iskolák, orvosok, kórházak vagy kulturális intézménynek. 
Van olyan ismerőse, akinek jól jöhet ez az oldal? Kérem ossza meg vele a jobb oldali Facebook gombbal. 

Laptop portalanítás ár? Hogyan lehet a javítás ingyen?

A laptop javítás költségét nálunk levásárolhatja, ilyen esetben a javítás költésge ingyenes az Ön számára. Hívjon most!TEL:  + 36 70 317 25 18

Honnan lehet tudni, hogy szükség van a laptop takarításra, portalanításra?

- a ventilátor kerreg, gyanús hangokat ad a laptop, a szokásosnál hangosabb
- lassú, főleg játékoknál, 3D - s alkalmazásoknál vagy akkor ha felteszem a VGA videókártya driverét illesztőprogramját ( ez már VGA hiba )
- melegszik a billentyűzet felől
- a szokásosnál többet megy a venti
- sokkal hangosabb
- forrósodik a burkolata
- egyáltalán nem megy a ventilátor
- egy idő után magától kikapcsol a számítógép
- véletlenszerűen lefagy a notebook miután felmelegedett
- néha csíkos a kép
- a képet négyfelé vagy hatfelé osztja a laptop
- teljesen szétesik a kép
- daráló hangot hallok, pedig kint nem is megy a kukorica daráló :-)
- kellemetlen szagot áraszt a hűtő ... pffff
- az Everest veri a 100 fokot ...  :-)

Nem lehet rendelni a laptop ventilátort, sehol nincs, minden szerviz azt mondja nem beszerezhető?   Mi megjavítjuk!

A laptop ventilátor motorját kicseréljük és új tekercset kap, új forgó részt és új ventilátort csak az állórész, a burkolat és a termál modul lesz a régi. Bármilyen laptop ventikátort meg lehet javítani vagy pótolni, olyannal még nem találkoztam amit nem lehetett volna megoldani. ( csak olynnal ami nem volt túl gazdaságos, mert négy fan mocorgott benne - game laptop  )

Pasztázzuk újra! Melyik a jó paszta a szürke vagy a fehér? 

Nem árt rendszeresen újrapasztázni az IC - ket, mert ez a hőcsatoló vagy hőátadó anyag adja át - vezeti át a hőt ( vagy nem vezeti, ha ki van száradva, ki van kövesedve ) a vga chip és a termal modul között. A jelenleg kaptható paszták közül a fehér a jobb, de ezek között is láttam nagyon gyenge minőségű, vízszerű képződményt. Na a vizet nem szereti a laptop.

Mi az a kék szilikon szerű ragadós cucc? 

Na az a szilikon gumi vagy hőcsatoló szilikon sokkal jobb találmány, mert nem kövesedik meg és nem tud kiszáradni, sokkal inkább javasolt a használata, mint a fogkrém szerű pasztának, na drágább is a cucc. Viszont ezt ritkábban kell cserélni. Ha nem a megfelelő módszerrel van levéve a BGA IC - ről kilyukad, na akkor mindenképpen cserélni kell.

Milyen programmal lehet megmérni a laptop hőmérsékletét? 

SpeedFAN - Kezdem egy ingyenes programmal, ami rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik és képes mérni a CPU, a GPU és a HDD hőmérsékletét is. Minderről a Windows tálcán folyamatos információt szolgáltat nagy örömünkre.

Az AIDA vagy EVEREST is nagyon jó hőmérő, sőt még nem veszélytelen mértékben terhelni, stresszelni is tudja a kütyünket, de nem ingyenes, sőt irreálisan drága progi. Én megvettem és meg is bántam :-( de kénytelen voltam, mert terhelésre egyetlen másik program alkalmas, de az nagyon macerás és nem megy minden géppel.

Linuxra nincs jó hőmérő program, legalábbis olyan ami az AIDA vagy a SPEEDFAN versenytársa lenne, pedig szerezném nagyon. Aki tud ilyet legyen olyan jó és dobjon nekem egy emailt. ( debian, ubuntu, mint )

Mi számít veszélyesen melegnek és mi az ami már árthat a kedvenc laptopunknak?

Na ez is olyan, mint fizika, relátíííívv. Van olyan masina aminek a gyári alapjárata terhelés nélkül 80 fok körüli, ezek főleg netbook vagy ultrabook készülékek. Nem is mennek sokáig. Van olyan gép aminek ez az alap hője csak 45-50 fok és csak ha százon terheljük akkor mocorog 80 körül a celsiusa. Mindenesetre elmondható, ha a 85 - 90 fokot eléri és a szokásosnál többet megy a ventilátor vagy egyáltalán nem forog a venti és a burkolat is melegebb a megszokottnál akkor be kell hozni hozzánk a szervizbe. Jobb megelőzni a komolyabb problémát.

Kiirja a laptop, hogy FAN error és nem megy tovább ...

Vannak ilyen makacs jószágok, egyes laptop típusok képesek érzékelni, ha a venti vagy a fan nem az igazi. ( gyengült a fordulat, nem megy a motorja, megakadt a porcicákba, cca ) Nem biztos, hogy fan error hibánál cserélni is kell a ventit, lehet hogy csak elakadt. Viszont a legtöbb esetben csak a csere oldja meg a helyzetet.

A ventilátor és a hőcső a termál modul és a leszakadt csavar rögzítő esete az alaplappal

Lehet e javítani a csavar rögzítő perselyt vagy anyát, ha olyan ügyesen meghúztuk, megtéptük a csavart, hogy az anya leszakadt az alaplapról? Nem mindig! Ha van hely a rögzítéshez akkor igen. Mi megjavítjuk!

Azért írtam le ezt a témakört egy kicsit bővebben, mert volt más szervizesek részéről olyan hozzászólás, miszerint: " mit kell ezt ennyire cifrázni, ki kell fújni a port osztán jooóóó van - a többi csak paraszt vakítás " - no lehet, hogy osztán mégse úgy van a ...

Elment a gáz a hőcsőből, picit kiegyengettem, olyan görbe volt szegény

Hát igen, ne egyengessük, szándékosan görbe és tényleg van benn hővezető gáz. Ha a CPU vagy a GPU jó forró és a hőcső hideg akkor kezdhetünk gyanakodni. Be kell hozni hozzánk, mi majd jól megjavítjuk vagy adunk másikat :-)

Jól meghúztam ... a csavart, hogy naaooon jó legyen a hűtés, de a csavar fej elnyíródott, esetleg beleszakadt a csavar vagy leszakadt az alaplapről a rögzítő tuskó

Ennyire azért nem kell megtépni a csavart, de ha már így alakult általában ezt a problémát is meg tudjuk oldani.

Milyen áron van, mennyibe kerül egy ventilátor csere, mert ugye az ár is számít!

Laptop típusonként nagyon eltér a ventilátor ára, van olyan fan ami 5.000 Ft, de van 25.000 Ft - ért is.

Laptop ventilátor csere, cooler fan beépítés, venti cseréje javítása Budapest VII. kerület

A laptop ventilátorát akkor kell kicserélni, ha a csapágya vagy a motorja már nem javítható. Egyes laptopokban olyan gyenge minőságű hűtést raknak, hogy 2 évente, évente garantáltan ki kell cserélni. Egyes notebook típusok szoftveresen ki is írják a ventilátor hibáját: FAN error ( IBM lenovo, HP )

A ventilátor csere nálunk akár ingyen is megoldható, hívjon most: +36 70 3172518

A túlmelegedés nagyon veszélyes lehet az alaplapra. Különösen akkor, ha már időnként ki is kapcsol a laptop. Nem volt még soha karbantartva a hűtése? Laptop takarítás, hűtő ventilátor, radiátor, hőcső javítás, csere, pasztázás, portalanítás. Letört hűtő rögzítő csavar javítása. Az ára attól függ mit kell cserélni, kérem érdeklődjön!

Vélemények

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.